Slimme Stal

Klimaatmodule

Slimme Stal meet 24/7…

luchtdruk
CO₂ (binnen)
ammoniak
(NH₃)
windrichting
(buiten)
windsnelheid
(buiten)
temperatuur
(binnen en buiten)
luchtvochtigheid
(binnen en buiten)
Veel ondernemers missen een gevoel van controle in het reguleren van het klimaat in de stal. Wilt u structureel inzicht krijgen in het klimaat en hier ook controle op kunnen uitoefenen? Slimme Stal helpt u daarbij. Uit ervaring blijkt vaak dat ondernemers verrast worden door de resultaten omdat ze een ander beeld in gedachten hadden.

Waarom meet u het klimaat?

Een verkeerd klimaat in de stal heeft effect op het diergezondheid en -welzijn, waardoor afwijkingen als groeivertragingen en longafwijkingen kunnen optreden.

Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van klimaatsensoren in de stal, in combinatie met de online software van slimme stal, heeft u 24/7 inzicht in het klimaat. Met de klimaatmodule van Slimme Stal meet u bijvoorbeeld de afdelingstemperatuur, de luchtvochtigheid en het CO₂-gehalte. Ook klimaatgegevens van weerstations in de nabije omgeving worden opgehaald. Met de online software ziet u op een dashboard alle gegevens bij elkaar. U kunt naar eigen wens grenswaarden instellen en alerts via sms of e-mail laten versturen als de metingen deze waarden benaderen. Zo kunt u niet alleen de klimaatwaarden binnenin de stal meten, maar heeft u ook controle.
Bekijk ook onze andere modules water en geur.