Slimme Stal

Klimaatmodule

Slimme Stal meet 24/7…

druk
luchtdruk
co2
CO₂ (binnen)
NH3
ammoniak
(NH₃)
windrichting
windrichting
(buiten)
wind
windsnelheid
(buiten)
temp
temperatuur
(binnen en buiten)
percentae
luchtvochtigheid
(binnen en buiten)
Veel ondernemers missen een gevoel van controle in het reguleren van het klimaat in de stal. Wilt u structureel inzicht krijgen in het klimaat en hier ook controle op kunnen uitoefenen? Slimme Stal helpt u daarbij. Uit ervaring blijkt vaak dat ondernemers verrast worden door de resultaten omdat ze een ander beeld in gedachten hadden.

Waarom meet u het klimaat?

Een verkeerd klimaat in de stal heeft effect op het diergezondheid en -welzijn, waardoor afwijkingen als groeivertragingen en longafwijkingen kunnen optreden.

Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van klimaatsensoren in de stal, in combinatie met de online software van slimme stal, heeft u 24/7 inzicht in het klimaat. Met de klimaatmodule van Slimme Stal meet u bijvoorbeeld de afdelingstemperatuur, de luchtvochtigheid en het CO₂-gehalte. Ook klimaatgegevens van weerstations in de nabije omgeving worden opgehaald. Met de online software ziet u op een dashboard alle gegevens bij elkaar. U kunt naar eigen wens grenswaarden instellen en alerts via sms of e-mail laten versturen als de metingen deze waarden benaderen. Zo kunt u niet alleen de klimaatwaarden binnenin de stal meten, maar heeft u ook controle.
Bekijk ook onze andere modules water en geur.